Haptotherapie: Opnieuw leren voelen

Een haptotherapeut is een hulpverlener die jou weer in contact brengt met je gevoel.

Haptotherapeutische begeleiding bestaat uit praten en aanraken met als doel de cliënt weer in contact te laten komen met zijn/haar gevoelens van verdriet, angst, onzekerheid, wilskracht en vreugde, etc om zodoende weer de balans te herstellen tussen voelen, denken en het uiten van emoties.

Ik ga samen met je op zoek naar het moment waardoor het voelen is belemmerd. We zoeken naar het moment waar deze ' verlate' pijn, verdriet of stress alsnog te verwerken en een plek te geven. Dit doe ik d.m.v. EMDR, aanraking of door oefeningen met je te doen. EMDR (Eye movement Desensitization and Reprocessing) betekent letterlijk: door oogbewegingen minder gevoelig worden en opnieuw verwerken. Het is een therapie voor mensen die psychische klachten hebben als gevolg van een traumatische ervaring. Klachten kunnen zijn: nachtmerries, flashbacks, stress, overdreven waakzaamheid, paniekaanvallen, vermijdingsgedrag, etc. Als het gaat om een trauma na een eenmalige ingrijpende gebeurtenis, kunnen mensen soms na drie sessies alweer zonder klachten functioneren. Het blijkt een zeer effectieve methode te zijn.

Door de aanraking leer je meer van je eigen lichaam te voelen en daarmee dus van jezelf. Lichamelijk voelen maakt de weg vrij naar emoties en gevoelens. Ik ga samen met jou luisteren en voelen naar wat je lichaam te vertellen heeft.

Aanraken is noodzakelijk om te kunnen leven.
Een aanraking wordt nooit vergeten.
Ons lichaam blijft het zich herinneren.